Siirry sisältöön

Tilaa koulutus Peliklinikalta

Peliklinikka tarjoaa koulutusta raha- ja digipeliongelmasta sekä ongelmallisesti pelaavan auttamisesta ja hoidosta. Kohderyhmänä koulutuksille ovat sote-alan ammattilaiset, järjestötoimijat ja muut ongelmallisesti pelaavia kohtaavat.

Saatavilla olevia info- ja koulutuspaketteja ovat:

Rahapelaaminen puheeksi- koulutus

Rahapelaaminen puheeksi- koulutus tarjoaa ammattilaisille tietoa ja työvälineitä rahapelaamiseen liittyen. Koulutuksen teemoja ovat: rahapelaaminen ilmiönä, rahapelaamisen puheeksiotto, riski- ja ongelmapelaamisen tunnistaminen, ongelmapelaaminen sekä lyhytohjaus.

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille sekä kaikille rahapelaamisen puheeksiotosta kiinnostuneille.
Koulutuksen kesto on noin 3h. Koulutus sisältää Rahapelaaminen puheeksi- oppaan. Koulutus toteutetaan etäyhteyksin (Teams) tai tilanteen salliessa lähikoulutuksena. Koulutus on maksuton.

Ilmoittaudu Rahapelaaminen puheeksi- koulutukseen 25.11.2021

Rahapeliriippuvuus hallintaan- menetelmäkoulutus

Rahapeliriippuvuus hallintaan –menetelmäkoulutuksen (1,5 pv) tavoitteena on antaa teoriaan ja käytäntöön perustuva kokonaiskuva rahapeliriippuvuuden hoidosta kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksen mukaisesti. Hoitomalli perustuu Rahapeliriippuvuus hallintaan, Terapeutin käsikirjaan ja Asiakkaan työkirjaan (Ladouceur R. & Lachance S. 2007) (suom. Castrén & Kuronen 2015). 

Koulutuksen kohderyhmänä on sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö, joka työssään kohtaa rahapeliongelmista kärsiviä asiakkaita ja potilaita, ja jolla on kiinnostus kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmään. Koulutus soveltuu syventäväksi koulutukseksi esimerkiksi rahapeliaiheisten verkkokurssien jälkeen.

Koulutuksen sisältö

  • Koulutuspäivä (1 pv)
  • Perehtyminen Terapeutin käsikirjaan ja Asiakkaan työkirjaan
  • Oppimistehtävä: Menetelmän kokeilu asiakas/potilastilanteessa
  • Koulutuspäivä: käytännön sovellusten purku (0,5 pv)

Koulutus sisältää terapeutin käsikirjan ja asiakkaan työkirjan. Koulutus toteutetaan etäyhteyksin (Teams) tai tilanteen salliessa lähikoulutuksena. Koulutus on maksuton.

Lisätietoja ja koulutustilaukset:Kehittämispäällikkö Corinne Björkenheim
p. 040 175 8244
corinne.bjorkenheim@hus.fi

Peliongelma ja Peluurin palvelut

Tunnin mittainen tietoisku ongelmapelaamisesta, auttamisesta ja Peluurin palvelujen esittely.

Lisätietoja ja koulutustilaukset:
Verkkoterapeutti Antti Palmu
antti.palmu@peluuri.fi

Peliongelma – miten voin auttaa?

2-3h mittainen koulutus ongelmapelaamisesta ja auttamisen keinoista. Koulutuksessa jaetaan Peluuriin kertynyttä kokemusta ja annetaan välineitä asiakastyöhön ongelmallisesti pelaavan ihmisen kanssa.

Lisätietoja ja koulutustilaukset:
Verkkoterapeutti Antti Palmu
antti.palmu@peluuri.fi

Restart- esittely

Lyhyt ja tiivis esittely (15-30 min) Restart-ohjelmasta ja ongelmallisesta digipelaamisesta. Esittely toimii mainiosti tiimi- tai verkostokokouksen ohjeisohjelmana. Esittelyt toteutetaan etäyhteyksin tilaajalle sopivalla  tavalla (suositaan Teams-sovellusta).

Lue lisää digipelaajan tukemisesta ja Restart-ohjelmasta

Lisätietoa ja tilaa koulutus
Projektipäällikkö Sanni Nuutinen
sanni.nuutinen@peluuri.fi