Läheiselle

Ongelmallinen pelaaminen koskettaa myös pelaajien läheisiä: puolisoita, vanhempia, sisaruksia ja ystäviä. Läheinen voi saada tiedon pelaamisesta yllättäen. Joskus peliongelma kehittyy hitaasti, ja läheinen tottuu pelaamiseen osana arkipäivää niin, ettei välttämättä usko sen olevan ongelma.

Kun on kyse aikuisen ihmisen pelaamisesta, vastuu on aina pelaajalla itsellään. Ongelmallinen pelaaminen ei ole läheisen vastuulla tai läheisen syytä. Läheiset joutuvat kuitenkin usein kohtaamaan pelaamisesta aiheutuvia seurauksia, jotka voivat olla hyvin monenlaisia lievästä huolesta vakaviin hyvinvointia, terveyttä ja taloudellista tilannetta vaarantaviin seurauksiin.

Peliklinikalta saat apua, hoitoa ja tukea, kun olet huolissasi läheisesi pelaamisesta tai läheisesi pelaaminen aiheuttaa pulmia omassa jaksamisessasi.

Palvelumme ovat maksuttomia, ja osa palveluista on valtakunnallisia. Voit saada apua soittamalla, netin kautta tai tulemalla käymään.

Keskustelut ovat aina luottamuksellista. Työntekijöillämme ja vertaishenkilöillä on vaitiolovelvollisuus kaikista käsitellyistä asioista.

Pääkaupunkiseudun palvelut läheisille

Tiltistä tietoa ja tukea

Peliklinikan yhteydessä  sijaitseva Tiltti tarjoaa tietoa ja tukea myös pelaajan läheiselle.

Tiedot pelkästään läheisille tarkoitetuista avoimista ovista ja läheisten vertaisringeistä löydät täältä.

Koronavirusepidemian takia Tiltin toimintaan saattaa tulla muutoksia. Tarkista tilanne  Tiltin verkkosivuilta www.tiltti.fi

”lue

Tiltti järjestää teemailtoja pelaajien läheisille noin kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18-20.

Läheisilta on avoin keskusteluryhmä, jonka aiheet koskettavat liikaa pelaavien läheisiä. Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti, jaetaan kokemuksia ja etsitään ratkaisuja yhdessä. Keskustelua ohjaavat työntekijät. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua.

Tulo-ohjeet Tilttiin löydät täältä.

Lisätietoja: tiltti [ät] sininauha.fi

Keskustelu helsinkiläisille, vantaalaisille ja kauniaislaisille

Haluaisitko keskustella läheisesi peliongelmasta? Olisitko valmis kartoittamaan avun tarvettasi psykologin tai sosiaaliterapeutin kanssa? Jos olet yli 18-vuotias ja asut Helsingissä, Vantaalla tai Kauniaisissa, voit päästä Peliklinikan maksuttomaan tukea antavaan keskusteluun.

Koronavirusepidemian vuoksi psykologin tai sosiaaliterapeutin tapaamisiin saattaa tulla muutoksia. Lue lisää uutisesta 

Ajanvaraus arkisin klo 12-14 puh. 040 152 3918.

Valtakunnalliset palvelut läheiselle

Auttava puhelin

Voit soittaa Peluurin auttavaan puhelimeen, kun läheisesi pelaaminen askarruttaa sinua. Voit keskustella ja kysyä kaikesta peliongelmaan liittyvästä.

Tavoitat meidät arkisin klo 12–18 numerosta 0800 100 101.

Lue lisää auttavasta puhelimesta

Chat

Anonyymi chat-palvelu on tarkoitettu samoista asioista keskusteluun työntekijän kanssa kuin auttava puhelinkin.

Chatissa saat myös nopeasti vastauksen kysymykseesi.

Pääset chattiin tästä 

Chat-ruutu näkyy sivuston etusivun oikeassa alanurkassa sen ollessa auki.

”lue

Halutessasi saat chatista myös nopean vastauksen esimerkiksi oman alueesi avunhakupaikoista, eri pelaajille ja läheisille suunnatuista palveluista sekä muista apu- ja tukikeinoista.

Hertta-foorumi pelaajan läheisille

Hertta on internetissä toimiva, avoin keskustelufoorumi pelaajan läheisille. Foorumissa voit lukea ja kommentoida muiden kirjoituksia peliongelmasta tai avata omia keskusteluketjuja.

Hertta on avoin luettavaksi kaikille. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen ja nimimerkin.

Pääset Herttaan tästä.

 

Pelirajat’on palvelut läheiselle

Sosped säätiön Pelirajat’on toiminta tarjoaa läheisille vertaisryhmiä, vertaispuhelimen palveluja, koulutuksia, kursseja, lomia sekä tapahtumia. Lue lisää pelirajaton.fi

Löydät lisäksi muita palvelun tarjoajia sekä paljon hyödyllistä tietoa itsellesi Peluurin nettisivuilta www.peluuri.fi/laheiset