Siirry sisältöön

Apua pelaajalle

Tee itsearviointitesti

Testi auttaa kartoittamaan pelaamiskäyttäytymisen haitallisuutta ja sitä, onko pelitapoja syytä muuttaa.

Peliklinikalta saat apua, hoitoa ja tukea, kun pelaaminen vaikeuttaa elämääsi. Olemme erikoistuneet rahapeliongelmien hoitoon, mutta  saat meiltä apua myös muusta digipelaamisesta ja netin liikakäytöstä aiheutuviin haittoihin.

Palvelumme ovat maksuttomia, ja osa palveluista on valtakunnallisia. Voit saada apua soittamalla, netin kautta tai tulemalla käymään.

Keskustelut ovat aina luottamuksellisia. Työntekijöillämme on vaitiolovelvollisuus kaikista käsitellyistä asioista.

Sijaitsemme Hakaniemessä Helsingissä.

”Sain tulevaisuuden uskoa sekä uusia keinoja pelaamisen hallintaan. Koitan näitä vielä itse. Jos tämä ei riitä, tulen uudestaan Peliklinikalle”

Pääkaupunkiseudun palvelut pelaajalle

Hoidollinen keskustelu Helsingin kaupungin sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asukkaille

Haluatko keskustella omasta pelaamisestasi tai kartoittaa avun tarvettasi ammattilaisen kanssa? Jos olet yli 18-vuotias ja asut Helsingissä tai Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella, voit hakeutua Peliklinikan maksuttomaan hoidolliseen keskusteluun ilman lähetettä. Henkilökuntaamme kuuluu sosiaaliterapeutti, psykologi ja sosiaalityöntekijä.

Ajanvaraus arkisin puh. 040 152 3918. Tavoitat meidät parhaiten klo 12–14. 

Voit tulla keskustelemaan yksin tai yhdessä puolisosi, perheesi tai muun sinulle tärkeän ihmisen kanssa. Tarjoamme läheisille myös omia käyntejä. Maksuttoman tulkkipalvelun käyttäminen on myös mahdollista.

Hoito alkaa kolmen kerran arviointijaksolla, jonka aikana kanssasi arvioidaan tilannetta sekä sovitaan yhdessä tavoitteista ja hoitosuunnitelmasta. Tapaamisten tiheys ja kesto sovitaan yhdessä. Hoitojaksojen pituudet vaihtelevat, ja yleisimmin ne ovat noin 6–9 kuukauden mittaisia. Tarvittaessa ohjaamme myös muihin palveluihin.

Peruthan tai siirräthän ajan puhelimitse tai tekstiviestillä, jos et pääse varatulle ajalle.

Tiltti – Tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan

Tiltti sijaitsee Peliklinikalla Helsingin Hakaniemessä. Tiltin oleskelutilaan voit tulla hengähtämään ja pohtimaan suhdettasi pelaamiseen yhdessä työntekijän tai muiden vertaisten kanssa. Tilttiin kannattaa tulla, jos pelaaminen huolettaa tai jos haluat keskustella kasvokkain erilaisista tukipalveluista. Voit tulla yksin tai läheisen kanssa ja asioida nimettömänä. Tiltin toiminnan ytimessä on vertaisuus.

Huom! COVID-19 turva- ja hygieniaohjeistukset huomioidaan Tiltissä ja ne saattavat aiheuttaa muutoksia Tiltin toiminnassa. Tarkista ajankohtaisin tilanne Tiltin nettisivuilta.

Aukioloajat ja tapahtumat löydät täältä.

Tulo-ohjeen Tilttiin löydät täältä.

Tilttiin tutustuminen kannattaa aloittaa Avoimista ovista.  Avoimet ovet on tarkoitettu pelaajille ja läheisille. Avoimiin oviin voit tulla joko yksin tai yhdessä läheisen kanssa. Et tarvitse ilmoittautumista tai ajanvarausta ja voit asioida nimettömänä.

Lue lisää Tiltin avoimista ovista.

Vertaisryhmät

Peliklinikalla kokoontuu erilaisia Tiltin vertaisryhmiä pelaajille. Vertaisryhmissä keskustellaan suomen kielellä. Lisätietoja ryhmistä saat Tiltistä, Peluurin auttavasta puhelimesta (0800 100 101) tai voit lukea vertaisryhmistä lisää täältä.

Lisäksi Tiltissä kokoontuu Perheklubi. Ongelmallinen rahapelaaminen vaikuttaa usein koko lähipiiriin. Tiltin Perheklubi tarjoaa tietoa ja tukea samassa vertaisryhmässä sekä pelaajalle että pelaajan läheisille. Lisää Perheklubista voit lukea täältä. 

Huom! COVID-19 turva- ja hygieniaohjeistukset huomioidaan Tiltissä ja ne saattavat aiheuttaa muutoksia Tiltin toiminnassa. Tarkista ajankohtaisin tilanne Tiltin nettisivuilta.

Valtakunnalliset palvelut pelaajalle

Peluurin auttava puhelin
0800 100 101

Voit keskustella Peluurin päivystäjän kanssa mistä tahansa pelaamisen hallinnan vaikeuksiin tai peliongelmaan liittyvästä.

Avoinna ma-pe klo 12-18. Lue lisää auttavasta puhelimesta.

Chat

Voit keskustella chatissa mistä tahansa pelaamisen hallinnan vaikeuksiin tai peliongelmaan liittyvästä Peluurin päivystäjän kanssa. 

Avoinna ma, ke ja pe klo 12-15. Lue lisää chatista.

Peli poikki -ohjelma

Haluatko saada pelin poikki? Peli poikki on Peluurin netissä toimiva ohjelma rahapelaamisen hallintaan.  

Ohjelmassa on kahdeksan osaa.Tekstiä ja tehtäviä sisältävät osat etenevät järjestyksessä, yksi viikossa. Jokaiseen osaan kuuluu noin 30 minuuttia kestävä keskustelu terapeutin kanssa puhelimitse ja mahdollisuus vertaistukeen ohjelman keskustelufoorumilla.

Pääset mukaan jos olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on toimiva sähköpostiosoite, jota seuraat säännöllisesti. Sähköposti on ainoa yhteystietosi ohjelmassa rekisteröitymiseen asti.

Lisätietoa Peli poikki –ohjelmasta ja siihen hakemisesta osoitteesta www.pelipoikki.fi/

OmaPeluuri 24/7

OmaPeluurissa saat oma-apua ja vertaistukea verkossa. OmaPeluuri -alustalla ovat myös ohjatut Tehostartti-ryhmät ja Peluurin ryhmächat. Lue lisää OmaPeluurista.

Tehostartti -ryhmä pelaajille

Tehostartti muutokseen on rahapelaajille tarkoitettu ohjattu vertaisryhmä verkossa. Ryhmää ohjaavat Peluurin asiakastyöntekijä sekä peliongelman itse kokenut ja siitä toipunut vertaisohjaaja. Ryhmä kestää seitsemän viikkoa. Jokaisella viikolla käsitellään yhtä pelaamisen muuttamiseen olennaisesti liittyvää teemaa. Ryhmä on maksuton. Lue lisää Tehostartti-ryhmästä.

Loppupeleissä -chat

Loppupeleissä -chat on reaaliaikainen ryhmächat pelaajille kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18:30-20. Lue lisää Loppupeleistä -chatista täältä.

Valtti – keskustele netissä

Keskustele pelaamisesta netissä. Valtti on internetissä toimiva, avoin keskustelufoorumi, jossa voit lukea ja kommentoida muiden kirjoituksia peliongelmasta tai avata omia keskusteluketjuja. Valtti on avoin luettavaksi kaikille. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen ja nimimerkin. Lue lisää Valtista täältä.

Restart-ohjelma digipelaajille

Restart-ohjelma on tarkoitettu aikuisille tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaajille. Ohjelma tarjoaa verkossa tukea, jonka avulla voi parantaa pelaamisen hallintaa. Lue lisää Restart-ohjelmasta.

Pelirajat’on ja Digipelirajat´on palvelut pelaajalle

Sosped säätiön Pelirajat’on toiminta tarjoaa pelaajille vertaisryhmiä, vertaispuhelin palveluja, koulutuksia, kursseja, lomia sekä tapahtumia. Lue lisää Pelirajat’on sivuilta.

Sosped säätiön Digipelirajat´on toiminta tietoa digipelaamisesta ja tukea peliongelmaan. Lue lisää Digipelirajat’on -sivuilta.

Muiden tahojen tarjoamat palvelut

Jos haluat puhua peliongelmista ammattilaisen kanssa kasvokkain, siihen on erilaisia vaihtoehtoja asuinpaikkakunnasta riippuen. Me Peliklinikalla autamme sinua mielellämme löytämään oman paikkakuntasi palvelut. Voit etsiä palveluita myös itse. Lisätietoja palveluista, joista voit hakea apua tilanteeseesi.