Pelaajalle

  • ”Hävetti ja pelotti ihan hirveästi. Tuntui siltä, ettei kukaan muu voi olla noin tyhmä kuin minä, että on pelaamalla joutunut tällaisiin vaikeuksiin. Onneksi apua on saatavilla, eikä tarvitse selvitä yksin.”
Peliklinikalta saat apua, hoitoa ja tukea, kun pelaaminen vaikeuttaa elämääsi. Olemme erikoistuneet rahapeliongelmien hoitoon, mutta  saat meiltä apua myös muusta digipelaamisesta ja netin liikakäytöstä aiheutuviin haittoihin.

Palvelumme ovat maksuttomia, ja osa palveluista on valtakunnallisia. Voit saada apua soittamalla, netin kautta tai tulemalla käymään.

Keskustelut ovat aina luottamuksellista. Työntekijöillämme ja vertaistukihenkilöillä on vaitiolovelvollisuus kaikista käsitellyistä asioista.

Sijaitsemme Hakaniemessä Helsingissä.

Pääkaupunkiseudun palvelut pelaajalle

Hoidollinen keskustelu helsinkiläisille, vantaalaisille ja kauniaislaisille

Haluaisitko keskustella omasta tai läheisesi peliongelmasta? Olisitko valmis kartoittamaan avun tarvettasi psykologin tai sosiaaliterapeutin kanssa? Jos olet yli 18-vuotias ja asut Helsingissä,  Vantaalla tai Kauniaisissa, voit päästä Peliklinikan maksuttomaan hoidolliseen keskusteluun.

Huom! Koronavirusepidemian vuoksi hoidollisiin keskusteluihin saattaa tulla muutoksia. Lue lisää uutisesta

Ajanvaraus arkisin klo 12-14 puh. 040 152 3918.


lue lisää

Hoidollinen keskustelu on yleensä yksilöhoitoa, mutta voit käydä hoidossa myös yhdessä puolisosi tai läheisesi kanssa. Myös läheiset voivat hakeutua hoitoon yksin.

Hoito käynnistyy kolmen kerran arviointijaksolla ja arviointiin liittyy neuvontaa sekä tarvittaessa ohjausta muihin palveluihin. Jos haluat jatkaa tapaamisia, teet hoitosuunnitelman yhdessä ammattilaisten kanssa.  Myös tapaamisten tiheys ja kesto sovitaan yhdessä. Maksimissaan tapaamiset voivat jatkua noin vuoden.

Arveluttaako vielä jokin?

Tutustu uskomuksiin ja faktoihin avotiimin hoidollisesta keskustelusta

 

Tiltti – Tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan

Tiltti sijaitsee Peliklinikalla Helsingin Hakaniemessä.   Tiltin oleskelutilassa voit pohtia suhdettasi omaan pelaamiseen yhdessä työntekijän tai vertaisen kanssa. Tilttiin kannattaa tulla, jos pelaaminen huolettaa tai jos haluat keskustella kasvokkain erilaisista tukipalveluista. Voit tulla yksin tai läheisen kanssa ja asioida nimettömänä.

Huom! Koronavirusepidemian vuoksi  tapahtuvat mahdolliset muutokset Tiltin toimintaan voi tarkistaa Tiltin verkkosivuilta www.tiltti.fi

lue lisää

Aukioloajat ja tapahtumat löydät täältä. Tulo-ohjeen Tilttiin löydät täältä.

Tilttiin tutustuminen kannattaa aloittaa Avoimista ovista.  Avoimet ovet on tarkoitettu pelaajille ja läheisille. Avoimiin oviin voit tulla joko yksin tai yhdessä läheisen kanssa. Et tarvitse ilmoittautumista tai ajanvarausta ja voit asioida nimettömänä.

Lue lisää Tiltin avoimista ovista.

Vertaisryhmät

Peliklinikalla kokoontuu erilaisia vertaisryhmiä pelaajille. Lisätietoja ryhmistä saat Tiltistä, Peluurin Auttavasta puhelimesta (0800 100 101) tai voit lukea lisää täältä.

Huom!  Koronavirusepidemian vuoksi  tapahtuvat mahdolliset muutokset Tiltin toimintaan voi tarkistaa Tiltin verkkosivuilta www.tiltti.fi

Valtakunnalliset palvelut pelaajalle

Peluurin auttava puhelin 0800 100 101

Kun pelaaminen haittaa, soita Peluurin auttavaan puhelimeen arkisin klo 12-18.

Voit keskustella asiantuntijan kanssa kaikesta pelaamiseen liittyvästä.

Maanantaisin palvelemme myös ruotsiksi.

Lue lisää auttavasta puhelimesta


Chat

Voit keskustella asiantuntijan kanssa kaikesta pelaamiseen liittyvästä myös chatissa. Voit kysyä nopeasti keinoja pelaamisen hallintaan tai tietoa erilaisista tukipalveluista. Voit myös pohtia pelaamisen hallintaa ja peliongelmia pidempäänkin.

Chat-ruutu näkyy sivuston etusivun oikeassa alanurkassa sen ollessa auki.

Tsekkaa chatin aukioloajat tästä


lue lisää

Halutessasi saat chatista myös nopean vastauksen esimerkiksi oman alueesi avunhakupaikoista, eri pelaajille ja läheisille suunnatuista palveluista sekä muista apu- ja tukikeinoista.

Valtti – keskustele netissä

Keskustele pelaamisesta netissä. Valtti on internetissä toimiva, avoin keskustelufoorumi, jossa voit lukea ja kommentoida muiden kirjoituksia peliongelmasta tai avata omia keskusteluketjuja. Mukana on pelaajia ja läheisiä.

Valtti on avoin luettavaksi kaikille. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen ja nimimerkin.

Valttiin pääset tästä.


Peli poikki -ohjelma

Haluatko saada pelin poikki? Peli poikki –ohjelma on internetin välityksellä toimiva, kahdeksan viikkoa kestävä hoito-ohjelma pelaajille.

lue lisää

Peli poikki -ohjelma koostuu oman opiskelun, työmateriaalien, keskustelufoorumin, kotitehtävien ja puhelinkeskustelujen yhdistelmästä.

Hoito käsittää kahdeksan viikon pituista osaa. Tekstiä, harjoituksia ja kysymyksiä sisältävät jaksot käsittelevät motivaatiota ja käytöksen muuttumista.

Hoitoon kuuluu viikottainen noin 30 minuuttia kestävä puhelinkeskustelu oman terapeutin kanssa. Keskustelufoorumi netissä tarjoaa sinulle mahdollisuuden vertaistukeen muiden ohjelmaan osallistuvien kanssa.

Voit hakea Peli poikki -ohjelmaan, jos olet yli 18-vuotias ja arviomme mukaan hoitomalli soveltuu sinulle. Halutessasi voit osallistua ohjelmaan nimettömänä.

Lisätietoa Peli poikki –ohjelmasta ja siihen hakemisesta osoitteesta www.pelipoikki.fi/
Voit lähettää myös sähköpostia pelipoikki [ät] peluuri.fi

Pelirajat’on palvelut pelaajalle

Sosped säätiön Pelirajat’on toiminta tarjoaa pelaajille vertaisryhmiä, vertaispuhelin palveluja, koulutuksia, kursseja, lomia sekä tapahtumia. Lue lisää pelirajaton.fi

Muiden tahojen tarjoamat palvelut

Pelaamisen lopettamiseen tai rajoittamiseen saat apua myös oman kotikuntasi palveluista ja yksityisiltä palveluntuottajilta.

Myös kasvokkain tapaavia vertaisryhmiä kokoontuu ympäri Suomea.

Helpoin tapa selvittää omalla asuinalueella tarjolla olevat erilaiset hoito- ja tukimahdollisuudet on soittaa Peluurin auttavaan puhelimeen 0800 100 101 (arkisin klo 12-18, maanantaisin myös ruotsiksi). Voit kysyä myös Peluurin Chatista tai eNeuvonnasta.

Asiakasrekisteriseloste

Tutustu Peliklinikan avohoidon asiakasrekisteriselosteeseen