logo

Peliklinikka-hanke on päättynyt, mutta palvelut jatkuvat

Alta löydät tietoa peliongelmissa auttavista palveluista ja uudesta Pelihaittaverkostosta, joka tukee sote-ammattilaisia valtakunnallisessa rahapelihaittatyössä.

Vaikka Peliklinikka-hanke on päättynyt 31.12.2023, jatkuvat avohoidon palvelut ongelmallisesti pelaaville sekä heidän läheisilleen kesäkuun 2024 loppuun saakka samanlaisina kuin aiemmin. Helsingin, Vantaan ja Keravan asiakkaita palvellaan edelleen samassa toimipisteessä, Siltasaarenkatu 12 A, Helsinki. Myös Tieto- ja tukipiste Tiltti jatkaa toimintaansa osoitteessa Siltasaarenkatu 12 C.

Helsingin kaupungin, Vantaa-Keravan hyvinvointialueen asukkailleen tarjoama avohoito

Helsinkiläiset voivat ottaa yhteyttä peliongelmiin liittyvissä asioissa puhelinnumeroon 040 152 3918. Lue lisää Helsingin palveluista

Vantaalaiset ja keravalaiset voivat olla yhteydessä peliongelmiin liittyvissä asioissa neuvonta- ja ajanvarauspalveluun 09 4191 1100 arkisin klo 9-13 tai rahapeliongelmien avohoidon vastuutyöntekijään 050 318 1634.

Pääkaupunkiseudulla voit tulla myös Tilttiin

Tiltin oleskelutilassa voit pohtia suhdettasi pelaamiseen yhdessä työntekijän tai vertaisen kanssa. Tilttiin kannattaa tulla, jos pelaaminen huolettaa tai jos haluat keskustella kasvokkain erilaisista tukipalveluista. Voit tulla yksin tai läheisen kanssa ja asioida nimettömänä. Tiltin palvelut ovat avoimia kaikille.

Tilttiin tutustuminen kannattaa aloittaa Avoimista ovista maanantaisin tai keskiviikkoisin klo 15-17. Avoimet ovet on tarkoitettu pelaajille ja läheisille. Tiltissä on tarjolla monipuolista tukea sekä pelaajille että läheisille.

Tietoa Tiltin toiminnasta, aukioloajat ja tulo-ohjeet

Peluurin auttava puhelin ja chat tukee, neuvoo ja ohjaa peliongelmissa

Voit olla yhteydessä meihin, jos jokin omassa tai toisen pelaamisessa mietityttää ja haluat pohtia asiaa tarkemmin. Peluurin auttava puhelin ja chat ovat maksuttomia ja voit asioida nimettömänä mistä päin Suomea tahansa. Puheluihin ja chattiin vastaa peliongelman tunteva ammattilainen. Voit keskustella mistä tahansa peliongelmiin ja pelaamisen hallinnan vaikeuksiin liittyvästä luottamuksellisesti. Peluurin ammattilaisilla on vaitiolovelvollisuus.

Soita Peluurin auttavaan puhelimeen 0800 100 101. Olemme tavoitettavissa arkisin klo 12–18.
Voit keskustella myös Peluurin chatissa ma, ke ja pe klo 12–15. Chat-ruutu näkyy sivuston etusivun oikeassa alanurkassa sen ollessa auki.

Lisää tietoa Peluurin palveluista

Uusi Pelihaittaverkosto tukee sote-ammattilaisia valtakunnallisessa rahapelihaittatyössä

Vuoden 2024 alussa käynnistyy Pelihaittaverkosto, joka toimii rahapelihaittatyön valtakunnallisena yhteistyöverkostona sote-ammattilaisille.

Ammattilaisille tarkoitettua tietoa rahapelaamisesta sekä oppaita ja tukimateriaaleja löydät THL:n verkkosivustolta.

Lisätietoa Pelihaittaverkostosta