Siirry sisältöön

Uskomuksia ja faktoja avotiimin hoidollisesta keskustelusta

Peliklinikan avotiimin hoidollista keskustelua voivat saada 18 vuotta täyttäneet Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten asukkaat.

Terapeutilla käyminen on kallista.

Kaikki palvelumme ovat maksuttomia Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten 18 vuotta täyttäneille asukkaille.

Ainoastaan pelaaja itse voi päästä Peliklinikan avotiimin asiakkaaksi.

Maksuttomia käyntejä voivat saada myös pelaajan läheiset, jotka haluavat keskustella ammattilaisen kanssa. Keskusteluja voi käydä omasta jaksamisesta tai keinoista tukea peliongelman kanssa kamppailevaa läheistä.

Tarvitsen kuitenkin lähetteen tai lausunnon.

Peliklinikalle voit tulla ilman lähetettä tai aiempia käyntejä jossain muualla.

Käyntien ehtona on, että lopetan pelaamisen.

Asetat itse tavoitteesi pelaamisen vähentämistä tai lopettamisesta. Terapeutti tukee sinua oman tavoitteesi saavuttamisessa.

Suomen kieleni on heikko ja palvelut ovat kuitenkin vain suomeksi.

Terapeuttimme puhuvat sujuvasti muun muassa englantia ja saksaa. Tarvittaessa tilaamme maksuttoman tulkkipalvelun mukaan käynneillesi.

Jos käyn terapiassa, kaikki saavat tietää ongelmastani.

Kaikkia työntekijöitämme sitoo vaitiolovelvollisuus. Asiakaskertomustasi eivät pääse katsomaan edes muut sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset.

Terapiassa joudun puhumaan vaikeista aiheista, joita en halua käsitellä. Haluaisin vain päästä eroon peliongelmastani, en penkoa koko menneisyyttäni.

Hoidossa keskitytään pelaamiseen liittyviin asioihin. Koska pelaaminen kuitenkin vaikuttaa lähes kaikkiin elämänalueisiin, on muistakin kuin suoraan pelaamiseen liittyvistä asioista puhuminen monille mielekästä. Sovitte aina yhdessä terapeutin kanssa, mihin aiheisiin erityisesti keskitytte.

Terapia on tarkoitettu pelaajille, joiden ongelmat ovat vielä paljon vakavampia kuin minulla.

Hoito alkaa aina kolmen arviokäynnin jaksolla, jonka aikana terapeutti kartoittaa tilannettasi ja käy kanssasi läpi juuri sinulle sopivia hoito- ja tukivaihtoehtoja. Arviokäynneille hakeutumisen paras ja riittävä mittari on oma tai läheisen huoli pelaamisestasi. Myös lääkäri tai sosiaalityöntekijä saattaa suositella sinulle käyntejä Peliklinikalla, mutta lähetettä tai lausuntoa et tarvitse. Peliongelmaa kannattaa tulla ratkomaan ajoissa, ennen kuin se aiheuttaa suurempia ongelmia.